Кілька способів приготування сухого кормового борошна з дощових черв’яків
Сухе кормове борошно з дощових черв’яків отримують кількома способами, пише журнал «Наше птахівництво».
Усі способи дають змогу отримувати хороший білковий продукт, який можна використовувати як компонент комбікормів для тварин і птиці.
1. Бланшування у воді, що кипить, протягом 1-2 хвилин, сушіння на сонці або в сушильній камері за температури 80-90 °С та подрібнення.
2. Швидке заморожування до температури -20-30 °С, ліофільне сушіння та подрібнення.
3. Стерилізація та гідроліз протягом 30 хвилин у автоклаві, вакуумне сушіння та подрібнення.
4. Стерилізація, гідроліз, сушіння та подрібнення в лініях виробництва сухих тваринних кормів поточної дії.
5. Бланшування воді, що кипить, 1 хвилину, змішування з подрібненими зерновими або зернобобовими кормами в пропорції 1:3-5 для отримання суміші вологістю 28-30%, екструдування та подрібнення.
Як повідомлялося, морські водорості розглядають як інгредієнт кормів для сільгосптварин.