Тваринництво

Ринок добових курчат-несучок став дуже непередбачуваним

Ринок добових курчат-несучок став дуже непередбачуваним

Протягом останнього року ринок добових курчат-несучок став дуже непередбачуваним.

Про це в інтерв’ю журналу «Наше птахівництво» розповів директор ТОВ «ІНКУБА» Владислав Панасюк.

«Раніше велику кількість яєць ми закладали на інкубацію без передзамовлень, – зазначив він. – Потім просто знаходили клієнтів на добовий молодняк і працювали завжди без залишків. Або ж просто телефонували клієнти і просили терміново «на завтра» партію добових курчат. Тому я міг спокійно 80-100 тис. яєць проінкубувати про запас».

А останні пару років компанія вже не може собі цього дозволити, бо передбачити попит неможливо, додав Владислав Панасюк.

«У 2020 році ми так зробили закладку про запас, а потім не знали куди подіти отриманий добовий молодняк, – розповів він. – Тому наразі працюємо з компаніями тільки за передоплатою».

Як повідомлялося, добових курчат-несучок активніше став купувати приватний сектор.

Довідка

«ІНКУБА» – дочірнє підприємство чеської компанії «Текро», яка спеціалізується на виробництві комбікормів, кормових добавок, продукції тваринництва та птахівництва, консультаційній діяльності у сфері технологій відгодівлі та збільшення продуктивності усіх видів сільськогосподарських тварин.

«ІНКУБА» отримує інкубаційні яйця зі Liaharensky podnik Nitra (Словаччина) – іншої дочірньої компанії «Текро». Реалізує молодняк птиці кросу ломан. Максимальна потужність виробництва – 32 млн яєць на рік, це близько 24 млн курчат. Але завантажено воно в середньому на 75%.