Для української свинини у пріоритеті ринки В’єтнаму, Гонконгу, Сінгапуру
Держпродспоживслужба працює над тим, щоб розширити ринки збуту для української свинини на азійському напрямку.
Про це заявила голова Держпродспоживслужби Владислава Магалецька.
«Ми активно працюємо над тим, щоб вітчизняна продукція галузі отримала доступ до ринків В’єтнаму, Гонконгу, Сінгапуру та інших країн. Це – наш пріоритет», – наголосила вона.
Успішний розвиток галузі свинарства можливий за низького рівня захворюваності сільськогосподарських тварин, зазначила заступниця голови Держпродспоживслужби Ольга Шевченко.
Так, сьогодні Україна вільна від бруцельозу тварин. Також Україна залишається благополучною щодо класичної чуми свиней, хоча це захворювання реєструється у багатьох країнах світу. Також, за останні три роки значно покращилася ситуація з африканською чумою свиней.
Як повідомлялося, експорт української свинини у січні-травні зріс на 54%.