Овочі-Ягоди-Сад

Техніка для овочівництва стає популярнішою через нестачу робочої сили

Техніка для овочівництва стає популярнішою через нестачу робочої сили

Особливо популярними стають знаряддя для обробітку ґрунту й збирання коренеплодів та цибулі.

Про це в коментарі AgroTimes розповів Олександр Мельник, представник ТОВ «Українська овочева компанія» під час виставки «Агро-2021», яка проходить у Києві з 8-го по 11 червня.

«Щодо попиту на техніку для овочівництва, то фермери нині цікавляться машинами для кожного етапу виробництва, оскільки немає певності в робочій силі. Звісно, через карантин українці стали менше їздити на заробітки за кордон, однак щойно буде можливість – вони поїдуть знову, тож покладатися на ручну працю не варто», – відзначив Олександр Мельник. 

Особливо актуальними є знаряддя для обробітку ґрунту й збирання коренеплодів та цибулі, адже ці операції доволі трудомісткі. 

«Один комбайн для збирання моркви може замінити на полі десятки працівників, тож ця інвестиція хоча й недешева, але виправдана, – зауважив Олександр Мельник. – Тим більше, техніка, яку ми поставляємо, працює десятки років –– ми впевнені в якості свого товару. Зрештою фермери, які донедавна використовували ручну працю, будуть змушені максимально механізувати виробництво або піти з ринку. Бо вони програватимуть у конкурентній боротьбі й не зможуть тримати низьку собівартість».

Довідка: «Українська овочева компанія» була заснована в 1995 р. На початку своєї діяльності компанія займалася вирощуванням і продажем овочів. У 1998 році підприємство стало імпортувати сільськогосподарську техніку, оскільки на ринку відчувалася нестача якісної сучасної техніки, яка б задовольняла виробників. На сьогодні «Українська овочева компанія» (UVC) є одним з найбільших імпортерів агротехніки і запасних частин з Італії, Франції, Німеччини, Великобританії, Бразилії.

Читайте також: Grimme випустив новий комбайн для цибулі