Як уникнути проблем із якістю комбікорму та скоротити витрати на годівлю
Контроль якості комбікорму, який використовується на фермі, та контроль якості сировини для його виготовлення дозволить запобігти багатьом хворобам корів.
На цьому наголосила менеджерка з продажів компанії «Сій Добро» Марія Бортна.
Якість комбікорму великою мірою залежить від того, чи господарство його купує, чи виготовляє самостійно.
«Якщо господарство купує комбікорм у надійного постачальника, все добре, – зазначила вона. – Якщо ж постачальник неперевірений, підприємство наражається на багато ризиків».
По-перше, йдеться про невідповідність комбікорму рецепту, зазначеному на етикетці.
По-друге, якість сировини, адже для виготовлення комбікорму на продаж не завжди використовують якісні інгредієнти. Також трапляються випадки заміни дорогих компонентів корму дешевшими, додала Марія Бортна.
По-третє, за транспортування на великі відстані комбікорм має властивість розшаровуватися. Через це корова недоотримує необхідні мікроелементи, заявлені в рецептурі.
«За наявності власного комбікормового заводу господарство щонайменше не матиме перелічених проблем. А щонайбільше значно скоротить витрати на годівлю та збільшить конверсію корму», – наголосила Марія Бортна.