Агрономія

Bayer розробила перший у світі змішаний сорт сої

Компанія Bayer розробила перший у світі змішаний сорт сої, що має п’ять видів стійкості до гербіцидів. Нині він перебуває на третій фазі розробки.

Про AgroTimes повідомила пресслужба Bayer.

У цьому продукті до трьох стійкостей, які має сорт XtendFlex, додаються ще гени стійкості: стійкість до ферменту гідроксіфенілпіруватдіоксігенази (HPPD) та власна фірмова стійкість 2,4-D.

Друга фаза портфелю проєктів містить додатковий режим дії, який допомагає вирішити проблему стійкості до гербіцидів протопорфириногеноксидази (РРО).

Крім того, третє покоління сої Intacta ще більше посилить позиції франшизи Intacta та допоможе фермерам продовжувати збільшувати врожайність, зменшуючи використання гербіцидів.

«Ключовим напрямком досліджень є надання фермерам гнучкості у контролі бур’янів за допомогою ознак сої наступного покоління. У майбутньому фермери зможуть обирати варіанти контролю бур’янів, які найкраще відповідають їхній діяльності, знаючи, що обрані ними гібриди мають генетику найвищої якості та здатні стримувати вплив бур’янів», – ідеться в повідомленні.  

Нагадаємо, на ринку з’явиться нова технологія захисту кукурудзи від шкідників.