Техніка

«Спектр-Агро» планує надавати рекомендації фермерам через онлайн-сервіс

Сервісний центр «Спектр-Агро» пропонує комплекс послуг, який містить попередній аудит, супровід і передові технічні рішення, збирання й аналіз даних. Зокрема, фахівці надають рекомендації щодо системи обробітку ґрунту та пакетну пропозицію щодо підбору насіння.

Про це в інтерв’ю журналу The Ukrainian Farmer розповів керівник напряму точного землеробства в «Спектр-Агро» Валентин Ємець.

«Аналіз фізичних показників і запасів продуктивної вологи — допоміжні дані до хімії ґрунту, що дозволяють безпомилково розробляти рішення без «вгадувань». Ці показники ми враховуємо у формуванні рекомендацій щодо системи обробітку ґрунту: глибини, способу, вибору техніки для обробітку. Також на основі поєднання даних хімії та фізики ґрунту можна вже чітко сформувати пакетну пропозицію щодо посівного матеріалу, підбору сортів чи гібридів», – зазначає фахівець.

Разом з тим він зауважує, нещодавно сервісний центр уклав договір про співпрацю з міжнародною компанією NIK Agro Service, яка забезпечить клієнтів «Спектр-Агро» додатковими перевагами в диференційованому внесенні добрив.

«Хочу відзначити, що нині «Спектр-Агро» працює над тим, щоб надавати рекомендації господарствам не лише в друкованому вигляді чи на флешці, а й через онлайн-сервіс», – додає Валентин Ємець.

Нагадаємо, «Спектр Агро» пропонує індивідуальний підхід у обстеженні поля. Раніше повідомлялося, скільки коштує впровадження точного землеробства разом із «Спектр Агро».