Агрономія

Через неправильне поводження з пестицидами кілька господарств Кіровоградщини отримали приписи

Держпродспоживслужба Кіровоградщини зафіксувала недотримання чинного законодавства при поводженні з пестицидами.

Про це повідомляє пресслужба відомства.

Так, під час планової перевірки фермерського господарства в с. Павлівка Світловодського району фахівці встановили порушення:

  • не підтверджено, що роботи з пестицидами проводяться в ранкові (до 10) та вечірні (18-22) години при мінімальних висхідних повітряних потоках (відсутні записи);
  • не підтверджено оповіщення населення, власників суміжних сільськогосподарських угідь та об’єктів про місце, строки і методи застосування пестицидів (відсутні дані);
  • відсутні зразки попереджувальних написів у період проведення робіт у радіусі 200 м від меж ділянок;
  • не надано журнал обліку застосування пестицидів на посівах.

За результатами перевірки господарство отримало припис про необхідність усунути виявлені порушення, саме: оформити облікову документацію із застосування пестицидів та агрохімікатів, організовувати оповіщення населення, мати в наявності попереджувальні знаки.

Ці порушення повинні бути усунуті до початку польових робіт, а під час обробки полів необхідно дотримуватись вимог.

Такі ж порушення, а також неоформлені санітарні паспорти на склади пестицидів і автотранспорт з перевезення агрохімікатів були виявлені при планових перевірках сільськогосподарських підприємств у с. Цибулеве, с. Трепівка (Знам’янський район), с. Першотравенка (Компаніївський район), с. Шляхове (Бобринецький район), с. Андріївка (Олександрійський район).

Нагадаємо, на Херсонщині виявили порушення правил зберігання непридатних ЗЗР.