Живі дріжджі нормалізують pH середовища рубця корів
Додавання живих дріжджів у раціон корови покращує мікробіальний синтез і нормалізує pH середовища рубця.
Про це пише журнал The Ukrainian Farmer.
Живі сухі дріжджі допомагають регулювати структуру мікрофлори рубця корови, завдяки чому поліпшуються ферментаційні процеси, підвищується ефективність синтезу та використання мікробного білка з неорганічних сполук нітрогену й аміаку.
Одночасно збільшується вироблення летких жирних кислот, у тварин покращується енергозабезпечення, що є особливо важливим у новотільний період, збільшується молочна продуктивність і прирости живої маси.
За поліпшення ферментативних процесів у рубці зростає показник перетравності й ефективності корму.
Нагадаємо, важливо, щоб дріжджі в рубці ВРХ були життєздатними хоча б певний період.