Тваринництво

Живець свиней подорожчав до 74,8 грн/кг зі стартом сезону пікніків

Живець свиней подорожчав до 74,8 грн/кг зі стартом сезону пікніків

Ціни на живець свиней забійних кондицій відновили висхідний рух під впливом сезонних чинників. Середньозважена ціна цього тижня зупинилася на рівні 74,8 грн/кг, що на 4,1% більше попереднього показника.

Про це повідомили в асоціації «Свинарі України».

Під час торгів минулої п’ятниці оператори скорегували ціни закупівлі на 1,5-3,5 грн/кг, тож більшість товарних партій цього тижня реалізували в межах 74-75 грн/кг. Епізодично в центральних регіонах зустрічалися ціни на рівні 43,5 грн/кг, натомість на заході вони тяжіли до максимуму.

Представники м’ясопереробної галузі зазначають, що минулі вихідні стали офіційним стартом сезону пікніків. Хоча пожвавлення закупівельної активності виробники свинини відчули ще до активізації роздрібної торгівлі: вже попереднього тижня оператори отримували запити на додаткові товарні партії.

Подальша цінова динаміка значною мірою залежатиме від торгівлі, вважають заготівельники. Проте за обмеженості внутрішньої пропозиції та сезонного пожвавлення споживчої активності на ринку свинини не спостерігається передумов для зниження цін. 

Як повідомлялося, шашлик цього року подорожчав на 45%.