Збивання молока в збірнику може зменшити вміст жиру
До зменшення вмісту жиру в молоці можуть призвести його заморожування або збивання під час зберігання в резервуарі-збірнику.
Якщо під час спорожнення збірника на його внутрішніх поверхнях спостерігаються фрагменти збитого масла, то жирність молока зменшується.
Заморожування може трапитися через несправність системи керування холодильної установки, а також через надмірне охолодження під час перемішування.
Та надмірна температура молока на зберіганні також є проблемою. Підвищення температури понад +7 °С може трапитися за змішування молока, що вже перебувало в танку, з молоком, яке щойно надійшло.
До вилучення жиру з молока через збивання масла може призвести також надмірне перемішування в трубопровідній системі або несправність насоса.
Додати коментар