Збільшення передзабійного витримування птиці призведе до виробничих втрат
Оптимальним терміном передзабійного витримування птиці є 8-12 годин, свідчать численні дослідження.
Водночас з урахуванням різних передзабійних умов цей час може бути як ближче до нижньої, так і до верхньої межі або навіть виходити за них у той чи інший бік.
У будь-якому разі рекомендується постійно контролювати процес спорожнення шлунково-кишкового тракту шляхом огляду й промацування зобу в певної частини поголів’я, наприклад, 20-30 голів.
У разі наявності чи відсутності в зобі залишків корму тривалість передзабійного витримування може бути зменшена або збільшена.
Збільшення передзабійного витримування понад оптимальні терміни призведе до значних виробничих втрат. Так, на забої курчат-бройлерів із середньою масою 2,5 кг за збільшення тривалості передзабійного витримування з 12 до 24 годин втрати м’яса в забійній масі становитимуть 2 тис. кг (у розрахунку на один пташник місткістю 40 тис. курчат-бройлерів).
Додати коментар