Закупівельна ціна на живець свиней в очікуванні Великодня зросла вище 50 грн/кг
У тиждень перед Великоднем закупівельні ціни на живець свиней продовжили зростати і перевищили планку в 50 грн/кг.
Про це повідомили в Асоціації свинарів України (АСУ).
Згідно з опитуванням м’ясопереробників, м’ясні свині забійних кондицій напередодні Великодня коштували по 49-51 грн/кг. Хоча більшість закупівельників притримувалась цього діапазону, деякі оператори здійснювали заготівлю і за вищими цінами через обмеженість пропозиції товарного поголів’я.
Так, за відгуками учасників ринку, більшість постачальників живця реалізувала наявні обсяги тварин забійних кондицій раніше. Тому деякі заготівельники, зокрема, у центральних областях і на сході, зіткнулися із ослабленою пропозицією живця.
Різке покращення погодних умов сприятиме початку пікнікового сезону. Тому оператори ринку очікують, що післявеликоднє послаблення цін у другій половині квітня не буде ані надто сильним, ані надто тривалим.
Водночас м’ясопереробники західних регіонів зауважують активне надходження охолодженої свинини як у елементах, так і напівтушах. Звертають увагу і на те, що високий рівень цін закупівлі, який транслюють ціни по всьому ланцюгу доданої вартості, навіть у святковий період досить сильно гальмує продажі.
Цього тижня роздрібні продажі дещо покращилися. Проте активність заготівлі сировини м’ясопереробкою поки вища за активність кінцевого споживача, зазначили в АСУ.
Додати коментар