Тваринництво

Закупівельна ціна на живець свиней в очікуванні Великодня зросла вище 50 грн/кг

Закупівельна ціна на живець свиней в очікуванні Великодня зросла вище 50 грн/кг

У тиждень перед Великоднем закупівельні ціни на живець свиней продовжили зростати і  перевищили планку в 50 грн/кг.

Про це повідомили в Асоціації свинарів України (АСУ).

Згідно з опитуванням м’ясопереробників, м’ясні свині забійних кондицій напередодні Великодня коштували по 49-51 грн/кг. Хоча більшість закупівельників притримувалась цього діапазону, деякі оператори здійснювали заготівлю і за вищими цінами через обмеженість пропозиції товарного поголів’я.

Так, за відгуками учасників ринку, більшість постачальників живця реалізувала наявні обсяги тварин забійних кондицій раніше. Тому деякі заготівельники, зокрема, у центральних областях і на сході, зіткнулися із ослабленою пропозицією живця.

Різке покращення погодних умов сприятиме початку пікнікового сезону. Тому оператори ринку очікують, що післявеликоднє послаблення цін у другій половині квітня не буде ані надто сильним, ані надто тривалим.

Водночас м’ясопереробники західних регіонів зауважують активне надходження охолодженої свинини як у елементах, так і напівтушах. Звертають увагу і на те, що високий рівень цін закупівлі, який транслюють ціни по всьому ланцюгу доданої вартості, навіть у святковий період досить сильно гальмує продажі.

Цього тижня роздрібні продажі дещо покращилися. Проте активність заготівлі сировини м’ясопереробкою поки вища за активність кінцевого споживача, зазначили в АСУ.

AgroTimes

Додати коментар

Такий e-mail вже зареєстровано. Скористуйтеся формою входу або введіть інший.

Ви вказали некоректні логін або пароль

Sorry that something went wrong, repeat again!