Забійний вихід грудки у бройлерів повільного росту нижче, ніж у курчат інтенсивних кросів
Бройлери повільного росту поступаються бройлерам швидкого росту за забійним виходом. При цьому найцінніша частина тушки – грудні м’язи – більш ніж на 20%.
Однак курчата повільного росту переважають бройлерів швидкого росту за виходом стегон і крил.
За хімічним складом м’яса курчат обох генотипів за різних систем вирощування спостережено дещо вищий уміст сирого протеїну в грудних м’язах бройлерів повільного росту й нижчий жиру – в м’язах грудей і стегон. Науковці пояснюють це їхньою більшою руховою активністю в процесі вирощування.
У більшості досліджень не було встановлено істотних розбіжностей між двома генотипами за більшістю сенсорних показників.
Зазвичай курчат-бройлерів повільного росту вирощують за альтернативними технологіями – вільно-вигульною, органічною тощо – для отримання м’яса преміумкатегорій.
Додати коментар