Тваринництво

Забій свиней на сертифікованих бойнях суттєво не позначиться на ціні м’яса

Забій свиней на сертифікованих бойнях суттєво не позначиться на ціні м’яса

Вимога здійснювати забій тварин на сертифікованих бойнях суттєво не вплине на ціну свинини з точку зору економіки виробництва.  

Так вважає президент Асоціації свинарів України Артур Лоза.

«Зараз свині вирощуються, десь забиваються (ми не знаємо, де забиваються) і продаються в якійсь мережі. Йдеться про те, щоб цей процес зробити абсолютно прозорим, – пояснив він. – Якщо є бажання вирощувати свиней для себе, це ваше право. Якщо ви стаєте оператором ринку, тобто починаєте продавати свинину, то, відповідно, підпадаєте під усі вимоги, пов’язані з безпечністю виробництва цього продукту».

Нагадаємо, 4 квітня набули чинності нові правила забою тварин (Закон «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів»). Зокрема, зменшується кількість забитих тварин не на бойні (подвірно) до трьох голів свійських парнокопитних тварин або інших копитних тварин на тиждень.

З 1 січня 2025 року продукти, отримані в результаті забою не на бойні, що має експлуатаційний дозвіл, можуть використовуватися виключно для власного споживання або реалізації на агропромисловому ринку кінцевому споживачу в межах 50 км від місця забою або в області, в якій він здійснений.

AgroTimes

Додати коментар

Такий e-mail вже зареєстровано. Скористуйтеся формою входу або введіть інший.

Ви вказали некоректні логін або пароль

Sorry that something went wrong, repeat again!