За 7 місяців переробка свинини зросла на 8,2%
У січні-липні 2021 року м’ясопереробні підприємства виробили 185,3 тис. тонн свинини – на 8,2% більше, ніж за аналогічний період минулого року. Ідеться про охолоджену, морожену свинину, а також копчені та солені вироби з неї.
Про це повідомили в асоціації «Свинарі України» (АСУ) з посиланням на дані Державної служби статистики.
Основу такої позитивної зміни заклав приріст виробництва охолодженої свинини на 6% через переважну питому вагу такої продукції в структурі переробки. Водночас додаткову підтримку забезпечило й активніше на 43%, ніж торік, замороження свинини. Делікатесна група,– солена, сушена або копчена свинина, хоча й має незначну частку в структурі переробки, також додала 8,4%, як порівняти з аналогічним періодом минулого року.
«Завдяки цьому та дещо повільнішим темпам нарощування промислового виробництва охолодженого та мороженого м’яса, субпродуктів та жиру (5,4%), питома вага свинини у цій структурі зросла з 18,6% у січні-липні 2020 року до 19,5% за сім місяців цього року», – зазначили в АСУ.
Сукупне виробництво м’яса, субпродуктів та жиру за результатами січня-липня цього року склало 950 тис. тонн, що на 2,75% перевищує показник за аналогічний період минулого року.
Нагадаємо, за 10 років виробництво свинини додало 16,4%.