Тваринництво

За 10 років виробництво свинини додало 16,4%

За 10 років виробництво свинини додало 16,4%

За останнє десятиріччя виробництво свинини (туші, напівтуші) в Україні зросло на 16,4% – з 205,3 тис. тонн у 2011 році до 239 тис. тонн у 2020 році.

Про це свідчать дані Державної служби статистики.

Зокрема, виробництво свіжої чи охолодженої свинини за 10 років зросло зі 197 тис. тонн у 2011 році до 225 тис. тонн у 2020 році.

При цьому виробництво замороженої свинини у тушах і напівтушах з 2011 по 2020 роки збільшилося з 8,3 тис. тонн до 14 тис. тонн.

Держстат зауважує, що дані за 2020 рік наведені без урахування тимчасово окупованої території Криму, Севастополя і частини тимчасово окупованих територій у Донецькій та Луганській областях.

Про стан і розвиток свинарства йтиметься на Всеукраїнському практичному форумі «Свинокомплекс. Ефективне виробництво», який відбудеться 8-9 вересня у Львові. Доповідь з цього питання представить Артур Лоза, незалежний консультант, член ради стратегічного розвитку ПП «Сігма».

Детальніше про Всеукраїнський практичний форум «Свинокомплекс. Ефективне виробництво» можна дізнатися тут.