Тваринництво

З чого починати сироварний бізнес: поради експерта

З чого починати сироварний бізнес: поради експерта

Перш ніж створювати ферму, потрібно вивчити інфраструктуру поряд: чи є місце для випасу тварин, можливість вирощувати трави на корм, чи є поблизу старі фермські приміщення.

На цьому акцентує увагу початківців сироварної справи Тарас Ложенко, власник козиної «Доооброї ферми» (Київська область).

«Використати стару ферму однозначно обійдеться дешевше, ніж будувати нову з нуля, – вважає він. – Однак потрібні тямущі проектувальники, бо якщо на «вживаній» фермі не стане нова доїльна зала або не вміститься котел для сироваріння, то доведеться добудовувати приміщення поруч, а це – чималі кошти».

Довідка

«Доообра ферма» – родинне господарство, яке виробляє витримані тверді сири з козиного молока та молока корів, вершкове масло, кефір, сир, бринзу, солодкі сирки, а також мед. У власності ферми – 70 га пасовищ.

AgroTimes

Додати коментар

Такий e-mail вже зареєстровано. Скористуйтеся формою входу або введіть інший.

Ви вказали некоректні логін або пароль

Sorry that something went wrong, repeat again!