Які принципи й особливості нормування амінокислотного живлення тварин

Повна реалізація генетичного потенціалу продуктивності тварин передусім залежить від забезпечення організму необхідними амінокислотами. Продуктивність, яка вимірюється приростом, несучістю, витратою корму та якістю м’яса і яєць, безпосередньо пов’язана з рівнем задоволення потреб в амінокислотах.
Про це пише журнал «Наше птахівництво».
Принципи й особливості нормування амінокислотного живлення:
1. Перенесення акценту з показника «сирий протеїн» на показник надходження окремих амінокислот у засвоюваній формі за нормування протеїнового харчування.
2. Облік співвідношення амінокислот, що засвоюються, до обмінної енергії.
3. Налагодження контролю за співвідношенням кількості незамінних амінокислот до замінних.
4. Оптимізація білкового харчування на основі певного співвідношення окремих амінокислот і певних груп між собою та їхнього співвідношення у системі ідеального білка дозволяє врахувати всі взаємодії амінокислот на етапах перетравлення й використання в проміжному обміні.
Раніше ми писали, як визначати потреби бройлерів у амінокислотах.