Які особливості годівлі корів у США
У США практикують досить інтенсивну годівлю корів, яка базується на кукурудзяному силосі, пише журнал The Ukrainian Farmer.
Ця країна – другий у світі виробник молока (після Індії). Поголів’я дійних корів у Штатах становить 9 млн голів. Більшість із них утримують на великих фермах – від 1 тис. голів.
Для раціонів корів у США характерно закладання великої кількості крохмалю, а також низький рівень NDF і фуражу.
У реальному житті багато фермерів використовують у середньому 420-460 г комбікорму на 1 л молока. Отже, коли корова виробляє 10 тис. кг молока, вона споживає близько 4,2-4,6 кг комбікорму та/або кормових інгредієнтів (продукти на кшталт картоплі слід розглядати як кормові інгредієнти).
Більшість фермерів прагнуть досягти найвищого піку продуктивності корови, який настає приблизно на 60-й день після отелення. Відомо, що один додатковий літр у піковому періоді дорівнює приблизно 225 л за 305 днів лактації.
Як повідомлялося, «Астарта» додає у раціон корів пивну дробину.