Які норми введення ріпакових продуктів у комбікорми для птиці
Ріпак звичайної якості рекомендовано використовувати тільки в раціонах промислової птиці. Ріпак канолових сортів можна також використовувати й у раціонах племінної птиці.
За умови додавання відповідних ферментних препаратів норми згодовування ріпаку канолових сортів і продуктів його переробки можуть бути збільшені.
Згідно з рекомендаціями Ради виробників каноли Канади, країни — найбільшого світового виробника ріпаку, допускається введення ріпакових макухи й шроту з канолових сортів у раціони птиці в таких кількостях:
– стартові раціони птиці – до 10%;
– ростові раціони курчат бройлерів – максимум 20% (через низький вміст енергії;
– ростові раціони індиків – максимум 30% з тієї ж причини;
– раціони курей-несучок – максимум 10% через потенційний вплив на смертність;
– раціони селекційної птиці – максимум 5%, оскільки більші рівні призводять до зменшення ваги курчат і маси яєць;
– раціони качок і гусей — до 15%.
За п’ять днів до забою птиці ріпакові продукти з раціонів рекомендується виключити. Таким чином не буде неприємного присмаку в м’ясі та поліпшиться якість оброблення тушок під час забою.
Додати коментар