Тваринництво

Які норми введення ріпакових продуктів у комбікорми для птиці

Які норми введення ріпакових продуктів у комбікорми для птиці

Ріпак звичайної якості рекомендовано використовувати тільки в раціонах промислової птиці. Ріпак канолових сортів можна також використовувати й у раціонах племінної птиці.

За умови додавання відповідних ферментних препаратів норми згодовування ріпаку канолових сортів і продуктів його переробки можуть бути збільшені.

Згідно з рекомендаціями Ради виробників каноли Канади, країни — найбільшого світового виробника ріпаку, допускається введення ріпакових макухи й шроту з канолових сортів у раціони птиці в таких кількостях:

– стартові раціони птиці – до 10%;

– ростові раціони курчат бройлерів – максимум 20% (через низький вміст енергії;

– ростові раціони індиків – максимум 30% з тієї ж причини;

– раціони курей-несучок – максимум 10% через потенційний вплив на смертність;

– раціони селекційної птиці – максимум 5%, оскільки більші рівні призводять до зменшення ваги курчат і маси яєць;

– раціони качок і гусей — до 15%.

За п’ять днів до забою птиці ріпакові продукти з раціонів рекомендується виключити. Таким чином  не буде неприємного присмаку в м’ясі та поліпшиться якість оброблення тушок під час забою.

AgroTimes

Додати коментар

Такий e-mail вже зареєстровано. Скористуйтеся формою входу або введіть інший.

Ви вказали некоректні логін або пароль

Sorry that something went wrong, repeat again!