Тваринництво

Які джерела забезпечують курей вітаміном В3

Які джерела забезпечують курей вітаміном В3

Вітамін В3 (пантотенова кислота) важливий для метаболізму жирів, вуглеводів і білків у птиці, а також для синтезу гормонів і нейротрансмітерів.

Про це пише журнал «Наше птахівництво».

Брак пантотенової кислоти негативно впливає на загальний обмін речовин, знижує продуктивність птиці, спричиняє дерматити й ураження нервової системи.

Треба мати на увазі, що вітамін В3 чутливий до нагрівання: до 50% його руйнується за температури 60 °C.

Зазвичай потреба у цьому вітаміні задовольняється завдяки зернобобовим, макусі, зеленим кормам і висівкам.

Як повідомлялося, за стресу в птиці збільшуються потреби у вітамінах групи В.