Тваринництво

Як запобігти контамінації під час ошпарювання тушок птиці

Процес ошпарювання надзвичайно важливий за первинного перероблення птиці. На цьому етапі важливо запобігти перехресному зараженню тушок.

Про це пише журнал «Наше птахівництво».

За ошпарювання птиці у ваннах не вдається повністю видалити мікроорганізми з тушок. Тому нерідко застосовують ошпарювання птиці в спеціальних установках із вертикальним потоком води, яка потрапляє на тушки через спеціальні форсунки. Такий спосіб дозволяє однорідно ошпарювати тушки та не пошкоджує шкіру гарячою водою.

Також розроблена і запатентована технологія ошпарювання, яка передбачає проходження тушок через тунель із гарячим повітрям, яке подають через форсунки під тиском. Температуру повітря можна регулювати залежно від потрібного ступеня ошпарювання: слабкого, середнього чи сильного.

Застосування такого способу розслабляє перові фолікули, а суміш гарячого повітря та насиченої пари, яка циркулює в тунелі, делікатно обробляє тушки, менше пошкоджує шкіру та м’ясо, знижує їхню бактеріальну контамінацію.

Як повідомлялося, занадто висока температура ошпарювання тушки птиці дає нерівний колір шкіри.