Як встановлюють сорти бекону в Англії
В Англії, на батьківщині бекону, система його виробництва значно відрізняється від української як у системі класифікації туш, так і ціновими категоріями.
Сорти бекону в Англії встановлюють на підставі троякого роду вимог: за вагою, співвідношенням у беконі м’яса й сала, якістю товару.
За вагою встановлюють кілька сортів бекону (див. таблицю). Кожний із цих сортів має ще три підсорти за співвідношенням у половинках м’яса до сала:
– Leanest – дуже сухий (пісний) із товщиною сала 3,1-3,8 см;
– Lean – нормальний (сухий) із товщиною сала 3,8-5 см і жирний із товщиною сала понад 5 см;
– Fаt Staut – дуже жирний.
Розділення на сорти за вагою та підсорти за співвідношенням сала з відповідним маркуванням є обов’язковим для заводів, що готують експортний бекон.
Окрім того, під час приймання бекон піддається додатковому якісному сортуванню. Підставою для цього сортування є колір і запах, смак, загальний вигляд.
Варто зазначити, що екстра легкі та важкі сорти мають в Англії поганий збут і їх продають за дуже низькими цінами.
Додати коментар