Як вчені уповільнили ріст свиней під час COVID-19
Американські вчені допомогли виробникам уповільнити ріст свиней, коли через пандемію з COVID-19 в Північній Америці були закриті бійні.
Про це пише Pig Progress.
У дослідженні учених Канзаського державного університету брали участь свині вагою 91 кг і вивчалися особливості харчування для досягнення ринкової ваги 32-36 кг.
«Ми змогли відтермінувати 3,5-4 тижні до вивезення свиней на бойні. Це було дуже важливо під час проблем із роботою боєнь, – зазначив спеціаліст із проблем харчування свиней Канзаського державного університету, професор Майк Токач. – Ці додаткові 3,5 тижні дозволили деяким із наших виробників тримати своїх свиней на фермі довше, при цьому вони не були занадто важкими і все ще вписувалися в діапазон ваги для м’ясопереробних підприємств».
Якщо обмежити споживання амінокислот, то тварина просто не зможе рости так швидко, наголошують дослідники. Вони протестували чотири дієти, щоб порівняти вплив зниженого лізину на ріст свиней.
Коли свиням згодовували повільний раціон, їхні показники росту значно знизилися, зазначили вчені. Вони були приблизно на 6,3 кг легше в кінці 44-денного фінішного періоду з харчуванням із зниженим вмістом амінокислот.
За словами Майка Токача, якщо почати застосовувати ці раціони з ваги 91 кг або більшої, не буде ніякого негативного впливу.
Нагадаємо, в американських раціонах для свиней не використовується рослинна олія.