Як поліпшити стійкість виробництва у свинарстві під час пандемії
Експерти з технологій харчування свиней пропонують кілька ідей, як свинарям використати ситуацію з COVID-19 на свою користь і поліпшити стійкість виробництва.
Про це пише Pig World.
1. Біобезпека комбікормових заводів
Через загрози захворювань свиней за кордоном і фундаментальними дослідженнями, які вказують, що спалахи циркулюючих захворювань можуть бути пов’язані з рухом вантажного автотранспорту, для свинарів є чудова можливість впровадити подальші заходи із забезпечення біозахисту.
Деякі з них передбачають введення терміну очікування для інгредієнтів, що надходять із регіонів ризику, зміну руху вантажівок і людей на комбікормових заводах, а також подальше відстеження всіх інгредієнтів із регіонів ризику або кормів на фермах.
Також пришвидшилися дослідження кормових добавок у різних комбінаціях, що пом’якшують вплив не лише традиційної цвілі і сальмонели, але й АЧС і РРСС. Добра новина в тому, що багато з цих інгредієнтів також покращують експлуатаційні характеристики.
2. Синергетичні комбінації
Дослідження як із академічної, так і з промислової точок зору показують, що поєднання специфічних кормових добавок та/або інгредієнтів має потенціал для створення стратегій харчування для виробників, водночас пропонуючи альтернативу традиційним рішенням.
3. Удосконалена біоінформатика
Існують доступні за ціною NIR-рішення, щоб покращити ефективність вашої системи.
На свинофермі є контролер і системи годування, які можуть дистанційно надавати актуальну інформацію, вносити зміни як в управління, так і в годівлю.
Також існує величезний попит на швидкі тести і діагностику на фермі. Ці дані надають інструменти для побудови моделей і коригування в режимі реального часу. Правда, є ризик, що господарство ганятиметься за двома зайцями без особливого руху у ключових економічних чинниках.
Як повідомлялося, в Аргентині з’явився перший цифровий ринок свиней.