Тваринництво

Як мінімізувати негативний вплив деяких видів клітковини на птицю

Як мінімізувати негативний вплив деяких видів клітковини на птицю

Уміст основних поживних речовин у житі та ячмені подібний до інших злаків, але наявність таких видів волокон, як арабоксилани й пентозани в житі, а також β-глюкани у ячмені погіршують їхню кормову цінність для птиці.

Додаванням до раціонів із цими культурами відповідних ферментів можна істотно  покращити кормову цінність. Зменшити вміст антипоживних речовин у ячмені й пшениці можливо також за допомогою спеціальних програм селекції.

Деякі джерела клітковини містять фітат, який зменшує доступність фосфору, кальцію та цинку для курчат унаслідок їх зв’язування з волокном. Вирішити проблему або звести її до мінімуму допомагає застосування ензимів.

Рафіноза являє собою низку олігосахаридів, дуже поширених у бобових культурах. Вони не перетравлюються у верхньому травному тракті, але частково перетравлюються в сліпій кишці мікробними ферментами. Побічними продуктами цієї ферментації є отримання газів, що призводить до метеоризму й діареї у птиці.

AgroTimes

Додати коментар

Такий e-mail вже зареєстровано. Скористуйтеся формою входу або введіть інший.

Ви вказали некоректні логін або пароль

Sorry that something went wrong, repeat again!