Тваринництво

«Яготинське» розробило лінійку чеддеризованих сирів

Три види сирів із чеддеризацією поповнили портфель молочного бренду «Яготинське», що належить групі компаній «Молочний альянс»: напівтверда «Моцарела» 50% жиру, розсільний «Сулугуні» 45% жиру та напівтвердий «Чеддер» 45% жиру.

Виготовлятимуться новинки в паках на Баштанському сирзаводі, повідомили у компанії.

«Чеддеризовані сири вироблятимуться на автоматизованій лінії Comat, яка сьогодні в Україні встановлена лише на нашому підприємстві, – зазначив генеральний директор Баштанського сирзаводу Михайло Гадіон. – Потужність лінії становить до 10 тонн на добу».

Лінію налаштовували спеціально запрошені для цього італійські спеціалісти, додав він.

«Чеддер», «Моцарела» і «Сулугуні» Т «Яготинське» виготовляються із незбираного коров’ячого молока з додаванням молочнокислих бактерій та молокозгортувального ферменту мікробіального походження. В цих сирах немає рослинних жирів, антибіотиків та інших шкідливих для здоров’я сполук, вони добре плавляться і тягнуться.

Нагадаємо, «Молочний альянс» запустив виробництво м’якого розсільного сиру «Малет».