Ремонтний молодняк перепелів і молодняк на м’ясо вирощують практично за однаковою технологією
Ремонтний молодняк перепелів вирощують у кліткових батареях чи на підлозі без розділення за статтю з добового до 4-5-тижневого віку.
Птицю годують відповідно до норм годівлі для ремонтного молодняку. В 4-5-тижневому віці перепелят розділяють за статтю. Кондиційний ремонтний молодняк у потрібному статевому співвідношенні переводять у пташник для дорослих перепелів, щоб вони змогли освоїтися з новим місцем й умовами життя, сформувати нову ієрархію та заспокоїтися після стресу в період пересадки.
У вирощуванні ремонтного молодняку для формування батьківського стада статеве співвідношення має бути 1:3-5: на одного самця має припадати 3-5 самок.
Для формування промислового стада ремонтного молодняку в пташник для дорослої птиці переводять тільки самок. Некондиційний ремонтний молодняк і зайвих самців дорощують ще протягом 2-3 тижнів на м’ясо.
Технологія вирощування молодняку перепелів на м’ясо практично така ж, як і вирощування ремонтного молодняку.
Основні розбіжності між технологіями спостерігаються в нормах і раціонах годівлі перепелят обох виробничих категорій. Наприклад, якщо ремонтний молодняк годують дозовано, то молодняк на м’ясо – досхочу. Дещо відрізняються і норми годівлі цих виробничих груп перепелів.
Додати коментар