Тваринництво

Виробники і переробники свинини не сподіваються на святковий ажіотаж

Виробники і переробники свинини не сподіваються на святковий ажіотаж

Наближення великодніх свят підігріває ціни на свиней забійних кондицій. При цьому зберігається розбіжність цін у межах регіональних діапазонів попередніх тижнів.

Про це повідомили в асоціації «Свинарі України».

На торгах минулого тижня котирування значної частки виробників свинини укріпилися, додавши 0,5-1,5 грн/кг. Оператори зазначили підвищений попит на додаткові товарні партії.

Представники м’ясопереробної галузі підтверджують активізацію торгівлі цього тижня. Зокрема, відчутне пожвавлення попиту і з боку виробників м’ясних виробів, які активно готуються до Великодня, і з боку кінцевого споживача.

М’ясопереробники з центральних областей зауважують, що населення поступово повертається на нещодавно звільнені Київщину та Чернігівщину. На їхню думку, це не тільки сприяє активізації споживання м’яса в регіоні, а й вирівнює співвідношення попиту та пропозиції свинини в межах країни та формує передумови для поступової консолідації цін на ринку свинини.

У передвеликодній тиждень виробники і переробники свинини очікують певної активізації торгівлі. Більшість із них переконана, що святкового ажіотажу чекати не варто, пожвавлення оцінюють у +10-30% від середньої реалізації свинини останніх тижнів.

З огляду на активність заготівельників та очікуваний приріст кінцевої реалізації, виробники свинини очікують на подальше укріплення закупівельних цін на живець свиней.

Як повідомлялося, у березні середня споживча ціна сала зросла до 116,39 грн/кг.