Виробництво свинини в ЄС – найменше за 8 років
Зниження виробництва свинини в останній рік в ЄС та Великій Британії обумовлюється стрімким зростанням витрат на виробництво, подальші спалахи АЧС, нові вимоги до «зеленої політики» та зростанням вартості життя для споживачів.
Про це повідомляє Ahdb.
Усі вони призвели до того, що виробництво свинини в регіоні в 2022 році впало до найнижчого річного обсягу з 2014 року, до 22,1 млн тонн. Це на 5,6 % (-1,3 млн тонн) менше в річному обчисленні.
Усі основні країни-виробники спостерігали значний спад, але найпомітнішим він був для Німеччини. Загалом ФРН фіксує річне падіння виробництва в межах 2-3% з 2017 року, але у 2022 році воно становило майже 10 %. Зафіксована втрата майже 500 тис. тонн за 12 місяців. У 2022 році Польща, Іспанія, Данія та Бельгія зіткнулися з падінням річного виробництва на 110 –180 тис. тонн.
Зменшення кількості забою було рушійною силою падіння виробництва. Загальне поголів’я свиней у ЄС у 2022 році становило 237 млн голів, що є найнижчим зареєстрованим показником з 2014 року та різким падінням у річному вираженні – на 12,6 млн голів (-5,1 %). Найбільше скорочення за країнами спостерігалося в Німеччині (-4,8 млн голів), Польщі (-1,9 млн голів), Іспанії (-1,7 млн голів) і Бельгії (-1,1 млн голів).
Читайте також: Війна позначилася на діяльності виробників свинини у 10 областях