Тваринництво

Виробництво свинини в Китаї впало до мінімального рівня за останні 16 років

Виробництво свинини в Китаї впало до мінімального рівня за останні 16 років

Торік у Китаї зареєстровано найнижчий обсяг виробництва свинини з 2003 року – 42,55 млн тонн.

Згідно з даними, опублікованими Національним бюро статистики (НБС), це на 21,3% менше, як порівняти з 2018 роком, повідомляє euromeatnews.

За офіційними даними, африканська чума свиней зменшила запаси свиней у Китаї більш ніж на 40%, хоча деякі галузеві експерти кажуть, що ця цифра набагато більше.

НБС також повідомило, що кількість забитих свиней у 2019 році скоротилась на 21,6% – до 544,19 млн голів. Загальний обсяг виробництва м’яса (включаючи свинину, яловичину, баранину і птицю) торік упав на 10,2% – до 76,49 млн тонн, повідомляє Reuters.

Виробництво яловичини зросло на 3,6% – до 6,67 млн тонн, а м’яса птиці – на 12,3% – до 22,39 млн тонн.

Китай наростив імпорт м’яса протягом останніх трьох кварталів 2019 року, досягнувши нового історичного рівня.

Ціни на свинину подвоїлися, й уряд, аби стабілізувати ринок, був змушений випустити заморожене м’ясо з резерву.

Rabobank прогнозує, що у 2020 році виробництво свинини в Китаї скоротиться ще на 10-15%.

Як повідомлялося, відкриття експорту українського м’яса птиці до Китаю перебуває на завершальному етапі.

Додати коментар

Такий e-mail вже зареєстровано. Скористуйтеся формою входу або введіть інший.

Ви вказали некоректні логін або пароль

Sorry that something went wrong, repeat again!