Тваринництво

Виробництво індичатини в І кварталі втратило 9%

У І кварталі 2021 року в Україні виробили 5,9 тис. тонн свіжого чи охолодженого м’яса індиків, що на 9% менше, ніж за аналогічний період минулого року.

Про це свідчать дані Державної служби статистики.

Зокрема, у березні обсяг виробництва індичатини був на рівні 2,1 тис. тонн – на 5,1% менше, ніж за аналогічний період 2020 року.

Держстат зауважує, що дані наведені без урахування тимчасово окупованої території Криму, Севастополя і частини тимчасово окупованих територій у Донецькій та Луганській областях.

Як повідомлялося, один українець споживає 0,6-0,8 кг індичатини.

Нагадаємо, найбільшим імпортером індичатини у світі є Мексика.