Виробництво індичатини дещо скоротилося в І півріччі

У 2024 році суттєво збільшилося виробництво індичатини у промисловому секторі.
Про це в інтерв’ю журналу «Наше птахівництво» розповів виконавчий директор асоціації «Союз птахівників України» Сергій Карпенко.
«Поступове відновлення попиту й на внутрішньому ринку, й на ринках країн ЄС сприяли нарощуванню поголів’я індиків і нарощуванню виробництва, яке скоротилося 2022 року, ‒ зазначив він. ‒ Тоді як у І півріччі 2025 року, за нашими оцінками, виробництво індичатини дещо скоротилося й відстає від торішнього показника на 4%».
Із 2022 року Україна перетворилася з імпортера індичатини на експортера.
«Падіння внутрішнього попиту на цей вид м’яса спонукало виробників переорієнтуватись на зовнішні ринки», ‒ зауважив Сергій Карпенко.
На його думку, в Україні є всі передумови для активного розвитку ринку індичатини, та визначальну роль тут відіграватиме саме відновлення внутрішнього споживання, збільшення купівельної спроможності населення й диверсифікація експортних постачів.
Нагадаємо, в 2024 році на перероблення надійшло на 11,1% більше індиків живою масою.