Втрата вологи яйцем за одноступеневої інкубації індичат може варіюватися

За одноступеневої інкубації індичих яєць вологість в інкубаторі контролює ступінь втрати вологи яйцем.
Про це пише журнал «Наше птахівництво».
Втрата вологи під час інкубаційного процесу виражається у втраті ваги яйця, як порівняти з його початковою вагою.
Для нормальної виводимості та якості добового молодняку індиків втрата вологи на 25-й день інкубації має становити 10-12%. Та цей показник може варіюватися залежно від породи й віку батьківського стада.
Наприклад, для яєць ранньої кладки від індички породи BUT допускається рівень втрати вологи нижче оптимального ‒ 9-10%. Тоді як у яєць від індички старого стада допускається вищий рівень втрати вологи.
Якщо забагато індичат мають великий жовтковий мішок і твердий животик, вологість рекомендується знизити.
Нагадаємо, під час інкубації індичі яйця втрачають у середньому 13-14% початкової маси.