Власне кормовиробництво дозволяє птахогосподарству контролювати якість кормів
Якість комбікорму, який згодовують птиці, слід постійно контролювати, щоб унеможливити у господарстві спалах хвороб, збудники яких можуть поширюватися через корми.
На цьому наголосила менеджерка з продажів компанії Buschhoff Марія Бортна.
Якість комбікорму великою мірою залежить від того, чи купують його, чи виробляють. У кожного з варіантів є свої переваги і недоліки.
Наприклад, якщо купувати комбікорм в іншій компанії, існує високий ризик придбати продукт, склад якого не відповідатиме заявленому рецепту. «У нашій країні це розповсюджене явище, і не завжди постачальник надсилає корм згідно із заявленою рецептурою, – зазначила вона. – До того ж, на жаль, ми не завжди можемо перевірити якість сировини, з якої постачальник виготовляє цей корм».
Негативно на якості корму також позначається транспортування. За тривалого транспортування він починає розшаровуватися.
Виробляючи комбікорм на власному заводі, у господарстві щонайменше знатимуть точно його склад і походження сировини, уникнуть проблем із транспортуванням корму, зменшать витрати на годівлю птиці та зможуть впливати на її конверсію.
До того ж власне кормовиробництво дозволить не лише позбутися залежності від постійного підвищення цін на комбікорми, а й зменшити їхню собівартість, зберігши при цьому високу якість продукту, додала Марія Бортна.
Як повідомлялося, у гігієні кормів значну роль відіграє обладнання комбікормових установок та система вивантаження.