Тваринництво

Виводимість перепелиних яєць краща, якщо вони зберігалися гострим кінцем вгору

Виводимість перепелиних яєць краща, якщо вони зберігалися гострим кінцем вгору

Положення перепелиних яєць під час зберігання відчутно впливає на їх інкубаційні якості, засвідчили результати дослідження.

Найкращі морфологічні характеристики й вищі результати інкубації було отримано за зберігання яєць гострою частиною вгору – це уповільнює процес «старіння» перепелиних яєць, що дає можливість за потреби збільшувати строк їх зберігання до інкубації.

Розташування яєць гострим кінцем угору порівняно з протилежним положенням, сприяє підвищенню їх виводимості на 9,3-37,2%.

Виводимість яєць, що зберігалися 15 діб до інкубації гострим кінцем вгору, була вищою на 1,3% проти виводимості яєць, що зберігалися п’ять діб тупим кінцем угору.

Найбільший відсоток виводу молодняку також було отримано, коли яйця зберігалися гострим кінцем угору, незалежно від терміну зберігання.

AgroTimes

Додати коментар

Такий e-mail вже зареєстровано. Скористуйтеся формою входу або введіть інший.

Ви вказали некоректні логін або пароль

Sorry that something went wrong, repeat again!