Тваринництво

Виробництво м’яса ВРХ вперше за часів незалежності України стане рентабельним

Виробництво м’яса ВРХ вперше за часів незалежності України стане рентабельним

Рентабельність виробництва тваринницької продукції 2017 року прогнозується на рівні 14,6%, що майже вдвічі перевищить показники 2016 року (7,7%).

Про це поінформував директор Національного наукового центру «Інститут аграрної економіки» Юрій Лупенко.

За його словами, цього року прибутковим буде виробництво великої рогатої худоби, свинини, птиці і молока.

Очікується, що вперше за часів незалежності України стане рентабельним виробництво м’яса великої рогатої худоби. За попереднім прогнозом науковців Інституту аграрної економіки, внаслідок різкого зростання цін на внутрішньому ринку його рентабельність у 2017 році може скласти 6,7% проти минулорічного показника у -24,8%.

Зберігатиметься тенденція збільшення прибутковості виробництва м’яса птиці (без промислової переробки). Його рентабельність зросте до 17,3% – майже у 3,5 раза проти 5% торік.

Рентабельність м’яса свиней, виробництво якого торік було збитковим (-4,5%), 2017 року складе 13,4%, перевищивши показник 2015 року (12,7%).

Рентабельність виробництва молока збільшиться до 20,6% проти 18,2% торік.

Збитковим 2017 року стане виробництво яєць через прогнозоване зростання їхньої собівартості на 20% при незначному зменшенні ціни їх реалізації (-2,1%). Його рентабельність прогнозується на рівні -13,2%. Це перший з 2006 року випадок збитковості виробництва яєць. Тоді його рентабельність склала -6,8%, зауважив Юрій Лупенко.

При цьому виробництво м’яса овець та кіз стане менш збитковим. Його рентабельність складе -23,8% проти -35,2% 2016 року.

Рентабельність виробництва вовни зменшиться з -31,8% минулого року до -44,5% 2017 року, зазначив Юрій Лупенко.

AgroTimes

Додати коментар

Такий e-mail вже зареєстровано. Скористуйтеся формою входу або введіть інший.

Ви вказали некоректні логін або пароль

Sorry that something went wrong, repeat again!