Тваринництво

Виробництво м’яса в Україні зросло на 3%

Виробництво м’яса в Україні зросло на 3%

За 10 місяців 2016 року сукупне виробництво м’яса та м’ясопродуктів в Україні перевищило минулорічні результати на 2,7%.

Про це повідомляє прес-служба Асоціації свинарів України.

Як і раніше, приріст забезпечило більш активне виробництво свіжого, охолодженого та мороженого м’яса. Відставання обсягів випуску м’ясопродуктів дещо зменшилося порівняно з І півріччям цього року (-9,2% проти −10,3% у І половині 2015 року).

Проте воно відчутно нівелює позитивний ефект від нарощування виробництва м’яса. Так, +6% до обсягів переробки м’яса переважно забезпечила заморожена пташатина.

Дещо скромніші результати продемонстрували свіжа та охолоджена свинина та яловичина — +7,7 тис. тонн кожна (3,8% та 19,3%).

Скорочення виробництва ковбасних виробів дещо вповільнилося. Тож різниця між цьогорічними та минулорічними обсягами у січні-жовтні складає 1,5% проти 3,2% за підсумками І половини року. Зокрема, поступово відновлюється виробництво сушених, в’ялених та варено-копчених ковбас, а виробництво варених м’ясних виробів припинило падіння.

AgroTimes

Додати коментар

Такий e-mail вже зареєстровано. Скористуйтеся формою входу або введіть інший.

Ви вказали некоректні логін або пароль

Sorry that something went wrong, repeat again!