Тваринництво

Вільний випас м’ясної ВРХ дозволяє балансувати між економією й рентабельністю

Вільний випас м’ясної ВРХ дозволяє балансувати між економією й рентабельністю

«Агрікор Холдинг», що входить до агрогрупи «Агрейн», вирощує велику рогату худобу м’ясних порід за американською технологією. Вона передбачає вільний випас і безприв’язне утримання.

Це дозволяє тримати баланс між економією й рентабельністю, вважає керівник напряму тваринництва агрогрупи «Агрейн» Олександр Буднік.

«Так, телята на випоюванні здатні дати більший приріст, але при цьому зростають витрати на молоко чи його замінник, корм чи комбікорм; додаються витрати на зарплатню працівників», – зауважив він.

Натомість на випасі собівартість годівлі нижча завдяки наявності материнського молока та трави на пасовищі.

Крім того, ця технологія вирощування передбачає мінімум інфраструктури – потрібні лише навіси для захисту від сонця та вітру, приміщення для розтелення корови та вакцинації тварин.