В Україні з’явилося перше виробництво гіпоалергенного молока А2
Вперше в Україні сумська сироварня O’bereg розпочала виробництво гіпоалергенного молока А2.
Про це на своїй фейсбук-сторінці повідомив ректор Сумського національного аграрного університету (СНАУ) Володимир Ладика.
«Це – результат наукової роботи СНАУ, яку ми розпочали декілька років тому і реалізували спільно з нашими партнерами «Ангельське молоко» і Віктором Досенком із Інституту фізіології ім. Богомольця та Інститутом сільського господарства північного сходу НААН України», – зазначив він.
Молоко А2 відмінне від звичайного молока А1 тим, що містить інший вид амінокислот, які не викликають побічних реакцій та порушень травлення в організмі людини.
Володимир Ладика наголосив, що реалізація проєкту стала можливою завдяки конкурсу наукових робіт, який реалізує Міністерство освіти і науки України. «Саме наукова тематика зі збереження Лебединської породи ВРХ стала базисом для продовження досліджень щодо пошуку корів із унікальним генотипом», – зазначив він.