Тваринництво

В Україні з'явилася перша високогірна сироварня

В Україні з'явилася перша високогірна сироварня

У селі Снідавка Івано-Франківської області працює єдина в Україні високогірна сироварня «Далекі гори».

Приміщення в Карпатах на висоті 940 м над рівнем моря було спеціально побудоване під сироварню й оснащене найсучаснішим обладнанням.

Як зазначають у сироварні, вони використовують лише екологічно чисте високогірне молоко – єдині в країні.

«Молоко приймаємо лише за наявності у корів відповідних документів від ветеринарної служби, що гарантують їхнє здоров’я, – уточнили в сироварні. – Під час приймання молока обов’язково контролюємо якість за допомогою аналізатора якості молока. Визначаємо масову частку жиру та білку, кислотність, наявність домішок води. Після вхідного контролю все молоко одразу охолоджуємо та пастеризуємо».

Показники якості молока, вміст жиру, білку – на найвищому рівні.

Виробництво здійснюється за європейськими технологіями та рецептурами.

Наразі в асортименті високогірної сироварні – сім видів сиру: гауда, гауда з пажитником, гауда з перцем чілі, маасдам, чеддер, рікотта, гуцульська бринза. Незабаром планується поповнити його ще пармезаном і грюйєром.

Як повідомлялося, в Україні майже немає молока, придатного для виробництва сиру.