Тваринництво

В Україні зростає виробництво м’яса птиці та свинини

В Україні зростає виробництво м’яса птиці та свинини

У 2020 році найбільше зросло виробництво м’яса птиці та свинини та зменшилося – яловичини. Тоді як у світі зменшилося виробництво свинини та яловичини (у першу чергу через АЧС), яке було компенсоване збільшенням виробництва м’яса птиці та баранини.

Про це повідомляє журнал «Наше птахівництво».  

«В Україні (за даними FAO) в 2020 році було вироблено м’яса всіх видів 2567 тис. тонн (у 2019 році 2521 тис. тонн), з них м’яса птиці — 1468 тис. тонн (у 2019 році 1410 тис. тонн), свинини — 722 тис. тонн (у 2019 році 708 тис. тонн), яловичини — 343 тис. тонн (у 2019 році 370 тис. тонн)», – наводить дані в статті кандидат сільськогосподарських наук Володимир Мельник.

Він зауважує, що у 2020 році було певне зменшення світового виробництва свинини та яловичини. Однак це зменшення майже повністю було компенсовано збільшенням виробництва м’яса птиці та баранини. 

«Основною причиною зменшення виробництва свинини фахівці назвали африканську чуму свиней (АЧС) в окремих країнах Східної Азії (Китаї, Філіппінах, В’єтнамі), що призвело до загального зменшення її виробництва на континенті та у світі загалом, – пояснює автор. – В інших географічних регіонах зменшення виробництва свинини не спостерігали. Натомість зменшення виробництва яловичини було в усіх географічних регіонах світу, що є загальною тенденцією останніх років».

Читайте також: Україна – на сьомому місці серед експортерів м’яса птиці