Тваринництво

В Україні зростатиме переробка курячих яєць

В Україні зростатиме переробка курячих яєць

Дедалі більше виробників курячих яєць налагоджуватимуть переробку своєї продукції, адже це дуже перспективна ніша. Цю продукцію є куди реалізовувати й на внутрішньому ринку, і на експорт.

На цьому наголосила комерційний директор ПрАТ «Птахофабрика Тернопільська» Наталія Дідух в інтерв’ю журналу «Наше птахівництво».

За її словами, переробка курячого яйця в Україні становить лише 3-4% від загального виробництва, у той час, як у Європі – 32-34%, у США, Японії – близько 44-46%.

«До того ж набув чинності закон про те, що з вересня 2017 року заборонено на виробництвах харчової продукції використовувати яйця у шкаралупі, тобто бити їх на місці, – зазначила Наталія Дідух. – Натомість підприємства зобов’язані закуповувати їх уже переробленими».

Таким чином, для підприємств, що не лише виробляють куряче яйце, а й переробляють його, суттєво розширюється ринок збуту, додала вона.

«В Європі приріст переробної продукції з яйця становить близько 2% на рік. Я гадаю, що ми випереджатимемо, бо в нас дуже низький старт», – сказала Наталія Дідух.

Також продукцію переробки можна експортувати. Тому важливо відразу налагоджувати виробництву з огляду на експорт, зауважила комерційний директор ПрАТ «Птахофабрика Тернопільська».

AgroTimes

Додати коментар

Такий e-mail вже зареєстровано. Скористуйтеся формою входу або введіть інший.

Ви вказали некоректні логін або пароль

Sorry that something went wrong, repeat again!