Тваринництво

В Україні віддають перевагу розвитку м’ясного вівчарства

В Україні розвивають м’ясне вівчарство. Лише кілька ферм утримують молочних овець, але вони напівзакриті.

Про це розповів AgroTimes Юрій Грінченко, менеджер по роботі з ключовими клієнтами, категорія продуктів «Вівці та кози» компанії «ДеЛаваль».

«Звичайно, вівці м’ясного напряму дають молоко, але воно призначено для вирощування ягнят», – уточнив він.

До молочних порід овець відносяться лакон і ассаф. Лакон – французька порода, її вже трохи завезли в Україну. Ці вівці мають лактацію не 305 днів, а 150, в них дуже жирне молоко, зазначив Юрій Грінченко. Ассаф – ізраїльська порода.

Експерт вважає, що вітчизняний ринок наразі не готовий до споживання овечого молока. «Українці тільки но почали звикати до козиного молока, – пояснив він. – Складність овечого молока в тому, що з нього треба робити сир рокфор, а в Україні не кожен буде їсти його».

У козівництві діє інша схема, зауважив Юрій Грінченко. «Після народження козенят на фермі їх відразу забирають на станцію випоювання. Новонародженим навіть не дають попробувати материнське молоко», – пояснив він.

Як повідомлялося, Україна має потенціал на ринку баранини.