В Україні буйволині ферми набувають досвіду на власній практиці
В Україні розведення буйволів не розвинене, тому й спеціалістів немає.
Про це в інтерв’ю журналу The Ukrainian Farmer розповів зоотехнік буйволиної ферми «ТАСбіо» Олександр Сокуренко.
«Ми зверталися за порадами до різних інститутів тварин, але більше дізнаємося з особистої практики, – зазначив він. – До цієї ферми я працював на буйволиній фермі Голосіївського монастиря й багато чого навчився. Якщо виникають запитання, звертаюся до Миколи Демчука – зоотехніка, який теж там працював і має великий досвід у розведенні буйволів».
Та в утриманні буйволів немає більшості ризиків, з якими стикаються фермери з коровами. Тому, крім випадків травмування тварин, форс-мажорів не виникає, запевнив Олександр Сокуренко.
Як повідомлялося, буйволів можна годувати простими й дешевими кормами.
Довідка
«ТАСбіо» (Чернігівська область) утримує понад 50 буйволів, із яких 15 голів – дійне стадо, 10 – нетелі, решта – буйволиці на сухостої. Щодоби отримує близько 50 л молока, але наприкінці жовтня, після отелення більшості буйволиць, обсяги надоїв зростуть утричі. Виробляє молоко, сир, йогурт, сметану, ряжанку, у планах – кефір.