В органічних яйцях не знайшли суттєвих переваг проти кліткових за смаком і якістю
Більшість науковців і фахівців вважають, що на сьогодні відсутні переконливі й послідовні наукові докази істотних переваг органічних яєць (особливо отриманих на комерційних фермах) проти кліткових за будь-якими показниками: чи то хімічний склад або вміст біологічно активних речовин, чи то мікробне або хімічне забруднення, або навіть за смаковими якостями.
Значно більшою мірою, ніж спосіб утримання, ці показники визначають повноцінність годівлі птиці, підтримання належного санітарного стану в пташнику та на підприємстві, кваліфікаційний рівень менеджменту, за органічного способу, крім того – природні й погодні умови регіону та рівень його забруднення токсичними речовинами.
Водночас беззаперечною перевагою органічного способу є створення більш гуманних умов утримання птиці, можливостей для реалізації нею своїх природних особливостей поведінки.
Саме усвідомлення останнього факту позитивно впливає на сприйняття споживачами органічних яєць як харчового продукту.
Додати коментар