Тваринництво

В інкубаційних яйцях молодих індичок – найвищий уміст вітаміну В2

В інкубаційних яйцях молодих індичок – найвищий уміст вітаміну В2

Кількість вітамінів в інкубаційних індичих яйцях залежить від багатьох чинників: годівлі, умов утримання, породи/ кросу, віку та фізіологічного стану, пори року тощо.

Так, учені дослідили, що вміст каротиноїдів і вітаміну Е в яйцях від 46-тижневих індичок нижчий, ніж від самиць 37- та 53-тижневого віку.

А найвищий уміст вітаміну В2 – у жовтку та білку яєць молодих індичок. Дослідники припускають, що цей факт безпосередньо пов’язаний із високою несучістю індичок на піку продуктивності.

Крім того, дослідження довели, що в індиків із віком відбувається зниження відкладання кальцію та вітаміну В12 у яйцях незалежно від рівня годівлі, породи/кросу й умов утримання. Вік також погіршує показник вмісту вітаміну А у жовтку.

Нагадаємо, найефективніше використовувати для інкубації яйця індичок, що зберігалися протягом 5–9 днів.