«Український бекон» отримав міжнародний сертифікат ВRC Global Standard
ПрАТ «Український бекон», що виготовляє м’ясні вироби під ТМ «Бащинський», отримало сертифікат відповідності впроваджених процесів і потужностей виробництва вимогам міжнародного стандарту з безпечності харчових продуктів ВRC Global Standard.
Про це повідомили у компанії.
Підприємство стало першим і поки єдиним виробником ковбас у списку компаній м’ясопереробної галузі України, які пройшли сертифікацію ВRC Global Standard (ПрАТ «Миронівська птахофабрика», МПЗ «Легко», ТОВ «Вінницька птахофабрика», ТОВ «УПГ-інвест»).
«Український бекон» отримав сертифікацію відразу у чотирьох категоріях: готові продукти з сировини (м’ясо та вегетаріанське); м’ясні/рибні продукти, що пройшли теплову обробку; консервоване та/або ферментоване сире м’ясо і риба; готові страви та сендвічі, готові до вживання десерти.
Перевірку відповідності вимогам ВRC Global Standard проводила міжнародна компанія SGS, що є світовим лідером на ринку контролю, експертизи, випробувань і сертифікації.
За словами начальниці відділу якості «Українського бекону» Наталі Холявко, підприємство майже рік готувалося до перевірки, і привело стандарти роботи всіх без виключення співробітників до відповідного рівня.
«Важливо все: якість сировини, стан території, обладнання, дотримання гігієнічних норм, – підкреслила вона. – При цьому недостатньо один раз пройти сертифікацію. Треба регулярно, в нашому випадку – раз на рік, проходити повторну перевірку незалежними аудиторами, аби підтвердити відповідність виробництва заявленим вимогам».
Наявність такого сертифікату є гарантією того, що вся продукція ТМ «Бащинський» безпечна та відповідає найвищим світовим нормам якості.
Як повідомлялося, МХП відкрив у «М’ясомаркетах» відділи кулінарії.
Нагадаємо, Житомирський маслозавод – компанія «Рудь» отримав сертифікат BRC.
Довідка
«Український бекон» є частиною агрохолдингу МХП, входить до п’ятірки найбільших м’ясопереробних компаній України. Основні товарні групи – сосиски, варена ковбаса, сардельки, ковбасні делікатеси. Додаткові нові напрями – кулінарні вироби, сендвічі та м’ясні снеки.
BRC Global Standard заснований у 1996 році для гармонізації стандартів у всьому ланцюгу поставок. Нині чинна восьма редакція стандарту, яка вважається найсуворішою схемою незалежної сертифікації.