Тваринництво

«Український бекон» отримав міжнародний сертифікат ВRC Global Standard

«Український бекон» отримав міжнародний сертифікат ВRC Global Standard

ПрАТ «Український бекон», що виготовляє м’ясні вироби під ТМ «Бащинський», отримало сертифікат відповідності впроваджених процесів і потужностей виробництва вимогам міжнародного стандарту з безпечності харчових продуктів ВRC Global Standard.

Про це повідомили у компанії.

Підприємство стало першим і поки єдиним виробником ковбас у списку компаній м’ясопереробної галузі України, які пройшли сертифікацію ВRC Global Standard (ПрАТ «Миронівська птахофабрика», МПЗ «Легко», ТОВ «Вінницька птахофабрика», ТОВ «УПГ-інвест»).

«Український бекон» отримав сертифікацію відразу у чотирьох категоріях: готові продукти з сировини (м’ясо та вегетаріанське); м’ясні/рибні продукти, що пройшли теплову обробку; консервоване та/або ферментоване сире м’ясо і риба; готові страви та сендвічі, готові до вживання десерти.

Перевірку відповідності вимогам ВRC Global Standard проводила міжнародна компанія SGS, що є світовим лідером на ринку контролю, експертизи, випробувань і сертифікації.

За словами начальниці відділу якості «Українського бекону» Наталі Холявко, підприємство майже рік готувалося до перевірки, і привело стандарти роботи всіх без виключення співробітників до відповідного рівня.

«Важливо все: якість сировини, стан території, обладнання, дотримання гігієнічних норм, – підкреслила вона. – При цьому недостатньо один раз пройти сертифікацію. Треба регулярно, в нашому випадку – раз на рік, проходити повторну перевірку незалежними аудиторами, аби підтвердити відповідність виробництва заявленим вимогам».

Наявність такого сертифікату є гарантією того, що вся продукція ТМ «Бащинський» безпечна та відповідає найвищим світовим нормам якості.

Як повідомлялося, МХП відкрив у «М’ясомаркетах» відділи кулінарії.

Нагадаємо, Житомирський маслозавод – компанія «Рудь» отримав сертифікат BRC.

Довідка

«Український бекон» є частиною агрохолдингу МХП, входить до п’ятірки найбільших м’ясопереробних компаній України. Основні товарні групи – сосиски, варена ковбаса, сардельки, ковбасні делікатеси. Додаткові нові напрями – кулінарні вироби, сендвічі та м’ясні снеки.

BRC Global Standard заснований у 1996 році для гармонізації стандартів у всьому ланцюгу поставок. Нині чинна восьма редакція стандарту, яка вважається найсуворішою схемою незалежної сертифікації.