Тваринництво

Українські сири вибороли 8 нагород на World Cheese Awards 2024

Українські сири вибороли 8 нагород на World Cheese Awards 2024

На міжнародному сирному конкурсі World Cheese Awards 2024, що завершився 15 листопада у португальському Візеу, 8 із 27 українських сирів, які брали в ньому участь, відзначені нагородами.

Загалом цьогоріч на конкурс представили 4786 сирів із 47 країн світу, повідомили в ProCheese, департаменті Ardis Group.

Отже, Bronze нагороду отримали сири:

  • твердий козячий сир із трюфелем ‒ «Мукко» (Львівська область);
  • тверді «Легенда» і «Бікоз» ‒ «Доообра ферма» (Київська область);
  • твердий гауда — Zinka (Київська область);
  • із білою пліснявою «Говерла» ‒ «Гарбузовий рай» (Львівська область);
  • напівтвердий «Фонді» ‒ WineTime (Київська область).

Silver нагороду отримали сири:

  • твердий «Корона» ‒ Zinka (Київська область);
  • ароматизований «Лопта» ‒ «Мамин сир» (Закарпатська область).

«8 нагород ‒ чудовий результат на такому масштабному змаганні, ‒ вважає Оксана Чернова, сирна експертка ProCheese, суддя від України на World Cheese Awards. ‒ Утретє ми доводимо, що українські сири посідають достойне місце на світовому ринку».

Нагадаємо, українські сири отримують визнання міжнародних сирних експертів уже третій рік поспіль ‒ загалом на їх рахунку вже 34 нагороди.

Участь українських сирів у конкурсі стала можливою за підтримки Швейцарії в межах швейцарсько-української програми Quality FOOD Trade Program і сприяння Ukraine-Moldova American Enterprise Fund, а також Ardis Group.